Социални Мрежи Маркетинг
КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА РЕКЛАМА И МАРКЕТИНГ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ?

аркетингът в социалните мрежи e известен още катоОптимизация за Социални Мрежи или ОСМ. Съществуват 3 основни начина за рекламиране в интернет, чрез уеб сайт, блог или в социалните мрежи. Какво представляват социалните мрежи? Те са общества в интернет, които споделят снимки, линкове, видео, професионална информация и т.н. Много от социалните мрежи предлагат възможност на фирми да представят себе си като членове на общностите на социалните мрежи. Тези фирми могат да привличат приятели или фенове и да пишат все едно човек пише в блог. Ако сте “добри граждани” на социалните общества в интернет и допринасяте за тяхното обогатяване най-вероятно тези общества ще ви приемат много положително.
С помощта на социалните мрежи можете да рекламирате бизнеса си и да предлагате помощ на клиентите си.

Може би най-важното при рекламирането в социалните мрежи, е че това, което пишете може да се разпространи “вирусно”, защото всеки член на обществата в социалните мрежи би могъл да сподели това което сте написали с приятелите си и неговите приятели биха могли да го споделят с техните приятели. Това се нарича Viral Marketing (в буквален превод вирусен маркетинг).


ser-p-s2

trans-pg-px10Каква е целта на маркетинга в социалните мрежи (Social Media Marketing)?

Целта е да се създаде фуния, която да насочва хората от общностите на социалните медии към вашия уеб сайт, блог или магазин. Как се осъществява маркетинга в социалните мрежи?

 

1. В момента основните социални медии са Facebook и Twitter, защото притежават най-голям брой потребители, безплатни са, лесно достъпни са за бизнес и персонални потребители. Така първата стъпка е да създадете свои бизнес профили в Facebook и Twitter и шансовете, че вашите настоящи и бъдещи клиенти вече са там са много много големи.

 

2. Трябва да имате вече създаден уеб сайт и/или блог към който да насочвате хората. Много хора не се чувстват комфортно, използвайки социалните мрежи и предпочитат да разглеждат нормален уеб сайт.

 

3. Пишете редовно в Twitter и Facebook.

 

Насоки за писане в Twitter и Facebook и стимулиране на кампаниите ви за Social Media Marketing. За какво да пишем като бизнес собственици?

1. Пишете за продажби и маркетинг, което означава, че трябва да пишете за вашите продукти с цел повишаване на продажбите. – пишете за специални събития и публикувайте форма за записване на желаещи посетители.
– пишете за временни разпродажби.
– пишете за наличието на безплатни промоционални купони. Те биха увеличили шансовете за retweeting на вашето съобщение особено ако споменете че безплатните промоции са само за ваши последователи в социалната мрежа.
– пишете за специални предложения налични в уеб сайта ви, блога или магазина ви.

2. Пишете информация за фирмата ви. Не е необходимо да е за определен продукт, разпродажби или потребителска помощ, но по-скоро за фирмата ви като цяло. – публикувайте снимки или видео на продуктите ви с линк към вашия уеб сайт предлагащ специални промоции.
– пишете интересни неща за вашите колеги или за назначаването например на нов служител.
– предлагайте обслужване на клиенти по-специално в Twitter – открийте какво обсъждат клиентите ви или проследете споменавания на името на фирмата ви и веднага отговорете така че всички да видят, че се грижите за клиентите си.
– пишете за интересни новини свързани с клиентите ви.
– пишете полезни съвети относно продуктите ви и как клиентите ви биха могли да ги използват.
– публикувайте статии или видео от ваши прояви във вестници и телевизия.Процес


Стратегия развитие

Настройки на Реклама

Правилно Менажиране

Ефективни постове снимки

Анализ и подаване на информация към клинетНека стартираме 

вашият проект не губете време

Ние ще ви помогне да постигнете целите си и да развиете бизнеса си.

Контакт с нас